marți, 21 iulie 2009

„Hai mai repede! Parca esti femeie”


Nu exista barbat in lumea aceasta care sa nu fi intarziat cel putin o data in viata la o intalnire, din vina iubitei ori a sotiei.

Sau, mai bine zis, din cauza timpului petrecut de ea in fata oglinzii, schimband zeci de haine in cautarea vestimentatiei perfecte...

Un studiu recent a scos la iveala un rezultat banuit de multi.




Femeile petrec, in medie, aproape un an de zile - cumulat - aranjandu-se pentru o intalnire sau pur si simplu pentru orice gen de iesire in oras.



Practic, au fost chestionate nu mai putin de 2.491 de reprezentante ale sexului slab, cu varstre cuprinse intre 16 si 60 de ani.
Astfel, s-a aflat ca o femeie petrece :
-16 minute in fiecare dimineata;
-14 minute daca este sambata sau duminica;
-20 minute seara - hotarand cu ce sa se imbrace!
Pe langa minutele sus mentionate, se adauga inca o ora pentru alegerea hainelor pe care le va lua in vacanta si inca -36 de minute pentru ocazii speciale, cum ar fi mesele festive de Craciun, de Revelion sau petrecerile aniversare.

In total = 287 de zile din intreaga viata!

„Pentru femei, vestimentatia are un rol foarte important. Hainele pe care le poarta poate spori sau diminua increderea in sine. Indiferent de ocazie, hainele construiesc imaginea”, explica un purtator de cuvant al „Matalan”, compania care a realizat studiul.

Desi ar fi fost interesant, barbatii nu au fost chestionati.
Cu toate acestea, este usor de anticipat.
O ora din viata le este de ajuns...