sâmbătă, 19 februarie 2011

consumatorii de VIN si CAFEA traiesc mai mult

cercetatorii au demonstrat curand beneficiile consumului moderat de
vin si cafea
cafeina are rolul de a mari puterea aspirinei si altor analgezice



In jur de 500 de componente in diferite stari se regasesc in vin. O parte din ele sunt din rezultatul fermentatiei alcoolice sau altor procese fermentative, alte componente luand nastere pe parcursul maturarii vinului. Vinul mai este asemanat cu un organism viu, consumul acestuia reducand riscul de slabire a vederii care se produce odata cu inaintarea in varsta.


Atat vinul rosu, cat si vinul rosu nealcoolizat opresc depunerile grasimilor din sange pe vasele sangvine; concluzia fiind in urma unui studiu pe iepuri carora li s-a administrat vin pe o perioada de 3 luni, dupa sacrificare fiindu-le inspectate vasele sangvine.
In vinul rosu exista un soi de ingredient magic care protejeaza organismul impotriva bolilor de inima.


Cel mai popular stimulent din lumea, cafeaua a ajuns sa fie plantata in toate regiunile umede din lume, comercializarea acesteia ocupand locul 2 pe plan mondial imediat dupa comertul cu petrol. Ca si vinul cafeaua mareste puterea aspirinei si altor calmante, acesta fiind si motivul pentru care se regaseste in unele medicamente. Consumul ridicat de cafea reduce fertilitatea, creste riscul de osteoporoza, duce la nasteri premature sau cu probleme femeilor insarcinate.


Cafeaua amestecata cu lapte are calitatea unui adevarat aliment, fiind hranitoare si gustoasa. Laptele este usor digerat si reduce actiunea excitanta a cafelei. Nu se recomanda consumarea cafelei cu frisca sau smantana intrucat sporeste grasimile din sange.



Astfel, atat vinul cat si cafeaua sunt adevarate "potiuni" pentru organism.