miercuri, 12 noiembrie 2008

Despre capacitatea de a-ti conduce viata,despre negocierea in cuplu si in viata...

Viata trebuie traita intr`adevar la maxim, dar nu trebuie sa o traiesti numai pentru tine. . . o traiesti si pentru ceilalti din jurul tau. . . Puneti-va o intrebare: puteti fi fericiti. . singuri. . . fara prieteni. . ?. . fara persoane pe care sa le iubesti. . ???
Viata este un joc cu multe reguli,dar fara arbitru.Deci...joaca frumos,daca vrei sa ai o viata frumoasa,caci aceasta e plina de ziduri,pe care poti incerca sa le spargi,sa le depasesti pe toate,dar nu intotdeauna reusesti...
Semanam toti asa de bine,dar totusi suntem atat de diferiti ... Fiecare dintre noi ne trezim de dimineata cu gandul ca o sa facem multe ...dar de unde... de multe ori nu facem nici macar 1 % din ce ne`am propus , ne schimba ceva anume , ceva face sa fie cu totul altfel,sa facem cu totul altceva,si in doar cateva clipe uitam ce am promis,ce aveam de indeplinit..
Uneori fericirea este facuta din tacere si din priviri..
Pentru unele persoane o mana de ajutor e atat de putin,dar inseamna atat de mult...
Cum zicea si Eminescu :"ce e amorul ? e un lung prilej pentru durere , caci mii de lacrimi nu ajung si tot mai multe cere ..."
Cum pot fi unii asa de duri?
Viata mereu ne da motive sa ne punem o multitudine de intrebari:"Cine suntem?","De unde venim?","Incotro apucam?"...
Voi v`ati intrebat vreodata asta?Dar de raspuns...ne raspunde cineva?! Iar daca gasim raspunsul la o intrebare,mereu o sa apara o alta la care trebuie sa ne raspundem...

10 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ar aparea acel om care ar putea definitia vietii sau a omului atunci probabil aceasta s-ar incheia , viata sau omul doua chestii inegalabile , viata fara om nu exista si nici om fara viata ...probabil nu ti-ar ajunge paginile la blog sa scriu tot ce as putea exprima despre subiect dar incerc sa ma rezum de la fericire la suferinta , de la bine la rau de la a face sau a nu face.
Suntem oamenii, iar oamenii gresesc....oamenii..viseaza, spera...lupta..plang..vor sa iubeasca si sa fie iubiti..dar multitudinea de ganduri, idealuri..fantezii..himere..dupa care alergam ne face sa mai si suferim sau sa facem pe alti oamenii sa sufere...si spunem ca nu e vina noastra ...si dam vina mereu pe ceilalti cand ne fac sa suferim....cand de fapt...tot ce facem noi in aceasta viata este sa interactionam cu oamenii, cu fel de fel de oamenii...pentru a ne cunoaste pe noi...oricati oamenii am cunoaste, oricat am umbla prin lumea asta mare..ne intoarcem la noi ...ne intoarcem mereu la noi ...si la sufletul nostru...si preferam sa umblam , sa fugim..in loc sa poposim in sufletul nostru...De ce ne ferim de sufletul nostru? De ce niciodata nu ascultam bataile inimii noastre ? De ce nu facem ce ne dicteaza inima ? Se poate insela nu? Da, se poate insela...dar oare ratiunea nu se poate insela? Ne putem insela..si putem gandi stramb despre lucruri drepte..dar..avem certitudinea ca nu vom regreta nimic din ce-am facut, nimic din ce-am spus..pentru ca..ne-am urmat sufletul..singurul nemuritor...Dar sufletele noastre sunt undeva inchise cu mii de lacate ferecate...iar cheia..e aruncata in valurile marii...in desertaciunea lumii...si a vietii...din cand in cand il mai simtim...dar ne doare...ne doare sufletul..pentru ca el mereu ne spune adevarul...ne spune cand nu suntem fericiti, ne spune cand suferim...iar noi , oamenii nu stim sa suferim...fugim de suferinta...ni se pare gresit sa suferim....

Oare suferinta nu este tot o stare, precum si bucuria , fericirea este ? De ce nu putem accepta suferinta, la fel cum putem accepta bucuria?

Adeseori am suferit, dar am fugit de suferinta pentru ca suferinta te face sa vezi realitatea, te face..sa plangi, te face sa ajungi la disperarea si la limitele tale ca om..te face sa-ti vezi ingradirea si limitarea...suferinta te face sa te vezi mic intr-o lume mare...te face sa te simti ignorat, invizibil..intr-o lume reala si palpabila...suferinta iti arata jumatatea goala a paharului...dar suferinta este o stare..care te caleste, acceptand suferinta...poti accepta si bucuria si fericirea...ca stari..stari care nu pot dainui la vesnicie...a fugi de suferinta, inseamna a fugi de tine insuti...a fugi de glasul inimii tale...Suferinta ne transforma ca oamenii...suferinta este un lucru necesar uneori...pentru ca doar ea are capacitatea profunda de a ne trezi...dintr-un somn adanc...si de a ne provoca transformarea..doar suferinta ne trage semnalele de alarma necesare..doar suferinta ne poate intari si ne poate face sa spunem ca suntem oamenii....si ca avem un suflet...doar cand suferim ne dam seama...ca avem suflet...si ca ne doare...si doare mai rau decat orice alta rana am avea..dar daca fugim de aceasta stare...ea va continua sa vina..si sa apara in viata noastra, cand invatam sa o acceptam..ca o parte integranta a fiintei noastre...ne dam seama ca suferinta are un rol si ca ...a suferi nu este atat de grav..pentru ca cele mai frumoase stari si lucruri..si opere de arta..se nasc din suferinta....si cele mai frumoase renasteri sufletesti...urmeaza suferintei...suferinta e drumul spre fericire.
Ma intreb cateodata, daca, in societatea in care traim, manati de nevoia de a ne crea sau gasi un drum ( fiind in stare sa facem multe pentru a ne atinge scopul); asaltati de probleme (existentiale de multe ori) si tentatii (din ce in ce mai persuasive); intoxicati de avalanse de informatii din cele mai diverse (dintre care unele de o violenta maxima); mai mult sau mai putin manipulati, subliminal sau constient (de profesionisti ai ...neuroprogramarii);...mai isi are loc o discutie despre bine si rau?
Eu cred ca da, dar nu stiu daca mai stim sa facem diferenta.
Oare, binele este similar cu, a avea voie iar raul cu, a nu avea voie? Oare diferenta intre rau si bine o face frica de pedeapsa, sau ...numai frica de pedeapsa? Oare nu este mai mult de atat? Bunul simt este desuet? Este cumva bunul simt un "apendice moral" nefolositor de care societatea actuala cauta sa scape,..sau sa-l uite?
Mai stim sa facem diferenta, intre bine si rau, sau avem nevoie sa ne spuna cineva ce avem sau nu avem voie iar frica de pedeapsa ia locul bunului simt? Exista bunul simt?
A face sau a nu face ?
IN TOT CE FACETI SA VA GANDITI DOAR LA SFARSIT ! CE AI AVUT SI CU CE RAMAI !

Chello spunea...

Nu exista o capacitate cu care sa-ti poti conduce viata ci doar intamplari diferite in situatii diferite . Si eu as vrea sa am capacitatea sa-mi conduc viata astfel incat la 23 de ani sa conduc un Ferrari si sa detin o afacere cu un capital cu multe 0-uri ... conteaza destinul evident ca si pe el il modelezi ...

Deya` spunea...

@Chello- Fiecare cu ce`l doare :) Eu nu ma refeream la o viata mai buna avand parte doar de masini si 0-uri multe..era vorba si de altceva,uneori poate mult mai important decat $$$ ... Oricum multa bafta in realizarea visurilor tale :D

Anonim spunea...

...Carpe Diem!!...viata trebuie traita la maxima intensitate..alaturi de prieteni si cei dragi mereu...adevarul e k cele mai de pret comori,nu sunt un ferrari si 0-urile din conturi,ci prietenii adevarati..amintirile de neuitat..si momentele pline de fericire...

Anonim spunea...

intr`un cuplu nu trebuie sa existe negociere...ci intelegere!...:)..uneori chiar si numai din gesturi,priviri...daca se ajunge la negocieri..inevitabil ajungi si la compromisuri...ceea ce nu convine nimanui..:)

Deya` spunea...

@Jully - Unii probabil au parerea ca daca au masini si bani toata lumea e la picioarele lor si asa se simt ei fericiti.Depinde de mentalitatea fiecaruia si de felul in care au fost crescuti !

Anonim spunea...

eu cred k VIATA NE CONDUCE ...cu bune cu rele trebuie traita la maxim.....pt k nu vom sti knd se termina...acum depinde d fiekre cum vrea sa o foloseasca.....DEY-succes in toate si sa fim sanatoase....:P

Deya` spunea...

Thx mish` si tie la fel...si ai grija cum "iti conduci viata" :))

Anonim spunea...

Nu poti spune ca iti conduci singur/a viata...dar oricum unele lucruri depind de noi oamenii si nu numai de destin.Daca vrei sa traiesti de exemplu suspinand dupa lucruri pe care nu le ai(cum zicea cineva mai sus),in loc sa te bucuri de ceea ce ai si de momentele bune in viata,atunci o sa zici k viata e aiurea...Trebuie sa invatam sa ne bucuram de tot ce avem si sa incercam sa facem cumva pentru a avea o viata mai buna,dar fara sa ne uitam in curtea vecinului,pentru ca intotdeauna o sa fie o diferenta intre oameni,fie de natura financiara,fie de noroc,de aspect,sau de orice alt fel.

Deya` spunea...

:) Fiecare e unic in felul lui,de asta intre oameni o sa existe mereu diferente.Cei mai multi oameni se gandesc numai la ei,la binele lor,fara sa le pese catusi de putin de cei din jurul.Dar nu trebuie sa ii judecam,ptr ca la cat de grea este uneori viata e firesc sa ne punem intai pe noi pe primul loc si apoi restul.Chiar daca judecam pe altii..daca am sta sa ne gandim bine si ne analizam ne-am da seama k uneori si noi facem acelasi lucru.Trebuie sa invatam sa nu ne mai plangem de lipsurile si de necazurile pe care le intalnim,si sa invatam sa facem cumva sa trecem cu bine peste ele.

Trimiteți un comentariu