luni, 22 decembrie 2008

Gelozia - un sentiment negativ sau pozitiv ?!

Sentimentul este un proces afectiv care reflecta atitudinea emotionala a omului fata de realitate. In functie de valenta pe care o au sentimentele, pot fi impartite in sentimente pozitive (sentimentul dragostei, al prieteniei, etc.) si sentimente negative (sentimentul de inferioritate, de culpabilitate, de ura, sentimentul de gelozie).

Este gelozia o dovada de dragoste?

In zilele noastre, gelozia e considerata o traire absolut nomala, chiar o dovada de dragoste. Nu de putine ori am auzit replica “daca n-ar fi gelos, nu m-ar iubi”.
Gelozia e o stare afectiva negativa, care nu implica relatii de proportionalitate cu dragoste. Adica nu e adevarat enuntul ca esti cu atat mai inclinat catre gelozie cu cat iubesti mai mult o persoana. Insa, din pacate, este adevarata relatia dintre gradul de nesiguranta, gravitatea complexelor de inferioritate si frecventa crizelor de gelozie. Cu cat partenerul este mai nesigur pe calitatile sale, cu atat mai mult vei avea parte de episoade de gelozie.
Voi ce credeti?E un lucru bun sau rau cand partenerul vostru este gelos?


4 comentarii:

Anonim spunea...

Nimic nu e mai stresant decat un partener extrem de gelos. Parca te bucura uneori cand vezi k e putin gelos,parca simti k ii pasa de tine..dar cand deja o da in extreme si exagereaza..iti vine sa inebunesti. Uneori gelozia se transforma in prostie. Pentru mine gelozia e un sentiment mai mult negativ !

Anonim spunea...

eu zic ca daca nu a bagat cutitu in tine e bine :)

Deya spunea...

Ce glumitza:) Si la faza la care te referi tu ,aia nu a fost din gelozie ci .. din alte motive :) asha ca nu vb daca nu stii :P Si lumea difera intre ea ;) ..

Mishulina spunea...

:) eh anonimule..a bagat cutitu taranu` in ea,dar acum important e ca e sanatoasa,si femeia face tot ce vrea ea acum :) pe cand el..

Trimiteți un comentariu