duminică, 7 decembrie 2008

Un nou an... aceeasi poveste?

De cele mai multe ori,in noaptea de Revelion priveam artificiile fascinata si foarte ganditoare,facandu-mi parca cate un plan pentru fiecare explozie de lumina.Ma gandeam cum ca anul ce vine va schimba tot ce nu merge in viata mea.Acelasi gand probabil ca il aveau multi oameni,nu numai eu.
Toti probabil ne gandim plini de entuziasm cum o simpla noapte dintre ani va avea de spus un cuvant in viata noastra,sau ca noul an e o oportunitate minunata de la o lua de la capat,de a incepe sau finaliza ceva sau chiar sa planuim o sumedenie de lucruri.
Din pacate, euforia unei nopti marcata de luminite, confeti si sampanie, trece a doua zi... moment in care viata ta ramane la el ca in momentul in care ai decis sa faci mari schimbari si o groaza de planuri.
Se pare ca totul a ajuns sa fie numai o afacere: rochie noua, pantofiori asortati, coafor, manichiura... etc. Sume colosale pe rezervari la restaurant sau sejururi la munte. Toate acestea din dorinta de a face mare sarbatoare din venirea noului an... sau trecerea vechiului an?

14 comentarii:

Chello spunea...

sarbatorim trecerea in noul an cu forte noi si optimisti

Deya` spunea...

Cu forte noi si optimisti..da:) numai ca ramanem de cele mai multe ori cu optimismul..k prea multe nu se schimba chiar daca trecem de la un an la altu` :)

Anonim spunea...

Ho ho ho lasa ca anul asta o sa fie mult mai bine, criza economica se va simti mai tare..belele cat mai multe:))Noi sa fim sanatoase :d

Anonim spunea...

Oricum anul acesta de Revelion trebuie s`o facem lata,sa intram bine dispuse si distrate in noul an..restu ce va fi va fi :) C`est la vie !

Deya` spunea...

:] Bineinteles.Sanatate sa fie ca restu` vine de la sine

Anonim spunea...

In luna decembrie se intampla multe rapoarte cu ce am realizat pana acum,evaluari,cumparaturi pentru familie si prieteni,curatenie generala,planuri facute pentru seara de Craciun si noaptea de revelion,organizarea timpului...Si multe altele.

Exista totusi ceva ce ne ajuta sa trecem peste zilele de stres si orele in care incercam sa evaluam acest an care a trecut: Speranta, ca anul viitor vom face totul mult mai bine.
Aceasta speranta poate lua forme diferite: Planuri...Promisiuni...Vise...Liste, cu ce vom face altfel in anul care urmeaza.
De cele mai multe ori, cand vine anul nou, schimbam planul, nu ne respectam promisiunile, uitam ce am visat si aruncam listele la cosul de gunoi…

Totusi, aceasta speranta ne tine in viata: noul an va fi mai bun. vom sti mai multe. vom avea mai mult curaj...Vom face schimbari in viata noastra...Vom scapa de obiceiuri proaste...Vom face mai multi prieteni...Vom fi mai fericiti!! Avem nevoie de speranta. :)

Anonim spunea...

Sa ne intoarcem la intrebarea de inceput:
De ce sa ne facem planuri pentru noul an?

..pentru ca vom fi mai optimisti
..pentru ca vom CREDE intr-un viitor mai bun
..pentru ca, atunci cand simtim ca ne pierdem sperantele, putem incepe sa aplicam
..pentru ca ne face mai fericiti
..pentru ca ne aduc aminte atunci cand uitam
..pentru ca astfel vom fi mai buni
..pentru ca o putem lua de la inceput

Deya` spunea...

In fiecare an , de SARBATORI toata lumea este agitata,toti isi fac planuri in leg. cu ce vor face, unde se vor duce, cu cine..ce vor pregati,ce isi vor cumpara...Multi dintre noi spunem"incepand cu noul an..o sa fac..o sa.. o sa.." dar de multe ori uitam ceea ce promitem, sau cel putin numai tinem cont de ceea ce am zis . Oricum Spiritul Sarbatorilor de Iarna e ceva unic ... Is cele mai frumoase sarbatori din an dupa parerea mea.

giuly spunea...

o gramada de bani cheltuiti pt cateva ore de distractie

Deya` spunea...

Da..dar macar sa o faci lata ca sa nu iti para rau de banii cheltuiti.Oricum banii cum vin asa se duc.. :)

Anonim spunea...

Si eu sunt de parere ca sunt cele mai frumoase sarbatori din an...Mai ales daca ar ninge putin :D

Deya` spunea...

Dorinta ti s-a indeplinit ;)) Afara ninge si daca mai tine asha putin te poti da si cu sania:P

Anonim spunea...

aveam si eu ticul asta,in noul an sa mut muntii
insa am renuntat la idee.acum spun: anul asta sper sa nu fac nimic ,gresit :))

Deya` spunea...

:) si nici macar dorinta asta nu o sa ti se indeplineasca;))

Trimiteți un comentariu