miercuri, 16 februarie 2011

S-au inversat rolurile ?!


In general femeile erau cele care-si doreau sa intemeieze o familie,sa se casatoreasca si sa aiba copii, iar barbatii erau cei care fugeau de responsabilitati , dar se pare ca s-au schimbat rolurile . Acum cele mai multe femei isi doresc sa fie independente, sa se realizeze pe plan profesional .
Un studiu realizat de cercetatoarea Helen Fisher, de la Universitatea Rutgers, din New Jersey arata ca barbatii din ziua de azi isi doresc copii si "sa se aseze la casa lor" mai repede ca unele femei. Acestea incep sa prinda mai multa incredere in fortele proprii, sa castige bani mai multi si "sa aiba acces la locuri de munca si lucruri care apartineau pana acum doar barbatilor si se bucura de ele”.
Membra Institutului Paterniatii din Anglia a declarat : “Barbatii si-au dorit mereu copii. Singura problema in trecut erau banii. Barbatii asteptau pana ajungeau la o anumita varsta si aveau un anumit venit pentru a face copii, pentru a-si putea intretine familia. Aceasta problema nu se mai pune in ziua de astazi, cand barbatii isi gasesc o partenera care munceste si castiga la fel de mult ca ei."

1 comentarii:

Denisa spunea...

Ar fi misto sa stea barbatul acasa , sa faca mancare,curatenie si sa aiba grija de copii si la sfarsitul zilei sa vina sotia acasa si sa ii faca observatii ca ceva nu e facut bine >:) :)))

Trimiteți un comentariu