vineri, 17 iulie 2009

Tu te-ai impaca cu fostul ?


Ca ati luat doar o pauza sau v-ati despartit definitiv, ati crezut ca relatia voastra nu mai poate continua. Dupa un timp insa, v-ati dat seama ca mai aveti sentimente unul fata de celalalt. Se mai poate reconstrui relatia voastra aflata acum in ruine?
Da!
Specialistii considera ca atat timp cat va creati si respectati noi reguli, este posibil sa treceti peste toate neintelegerile din trecut si sa reinviati din propria cenusa!


Cum faceti asta?

- prin decizie comuna: - nu o luati de la inceput cu relatia voastra daca nu va doriti amandoi acest lucru! Uneori, simtiti nevoia sa va impacati doar pentru a scapa de suferinta, insa problemele vor aparea din nou, cu siguranta. Si nici nu se pune problema ca va doriti sa retraiti o despartire, nu-i asa? Asa ca, nu faceti acest lucru decat daca va face fericiti cu adevarat!

- sariti peste frica de angajament: - daca la cea mai mica cearta reactia unuia dintre voi e sa isi faca valizele si sa plece, relatia voastra este una de non-angajament. Cuplul vostru este instabil, iar crizele se leaga lant una de alta.
O impacare este posibila cu conditia sa restabiliti regulile jocului.

Astfel, trebuie sa va simtiti ca o singura persoana , cu aceleasi interese – si anume de a fi fericiti. Nu mai sunteti doua persoane, cu vieti separate. Trebuie sa incetati sa va mai dati ultimatumuri, incepeti in schimb sa discutati, la modul cel mai serios, sa va implicati mai mult si sa va stabiliti obiective comune;

- negociati-va diferentele: - daca sunteti si voi un cuplu format pe principiul contrariilor care se atrag, impacarea nu este o greseala atat timp cat sunteti dispusi sa ajungeti pe viitor la un compromis. Tu esti mai linistita, lui ii plac iesirile? Incercati sa tineti cont de nevoile fiecaruia si sa va respectiati reciproc.

Numai asa veti avea o viata de cuplu mai echilibrata si de ce nu, mai complexa. Nu in ultimul rand, incercati sa va descoperiti si punctele voastre comune. Le aveti, cu siguranta;

- renuntati la cuplul mult prea unit: -fragilitatea unor cupluri pleaca tocmai de la aspectul lor mult prea contopit. Daca este si cazul vostru inseamna ca nu petreceti prea mult timp unul fara celalalt. Acesta este un lucru negativ, intrucat traiti intr-un glob, numai voi doi, iar de fiecare data cand unul dispare, apare criza.

Despartirea va avea in acest caz un rol salvator, intrucat va duce la maturizarea relatiei, iar impacarea ulterioara va fi mai mult decat recomandata.







... deci tu te-ai impaca cu fostul ?







(C.Sauciuc)

21 comentarii:

pheideas spunea...

depinde cat de adanc e infipt cutitul. Daca e o rana superficiala, merge impacarea ! am totusi impresia ca specialistii habar nu au ce vorbesc. ei ofera aceeasi solutie la 100 de cazuri. e imposibil sa generalizezi.

Deya` spunea...

Yap... depinde de relatie si de fiecare persoana in parte. Dar daca n`a fost nimic grav si inca mai exista iubire merge o impacare:D Acum depinde de ce isi doresc cei implicati in relatie.

Anonim spunea...

Deya` spunea...
""...si inca mai exista iubire""

-ce intelegi tu prin "iubire" ?

Deya` spunea...

@Anonim-Inca nu am simtit iubirea adevarata...cand o sa vina momentul o sa iti spun :]]

Deya` spunea...

Dar poate imi dai tu definitia corecta a iubirii...daca o stii cumva :D

Anonim spunea...

neah...te las sa o descoperi

Deya` spunea...

Asha sa faci...sau astepti sa o descoperi si u ? :) Oricum multa bafta !!! :D

Anonim spunea...

Deya` spunea...
""Inca nu am simtit iubirea adevarata""
- "adevarata" nici nu o vei gasi vreodata ;)

Deya` spunea...

Asta spui tu...Daca tu nu ai gasit`o sau nu ti-ai dat interesul asta e altceva.Dar aproape toti o sa ne intalnim marea iubire candva...:D Uhh ce frumos suna ;))

AdePink spunea...

Am incercat sa ma impac cu fostul si am vazut ca nu merge. Atunci am hotarat de comun acord sa mergem pe drumuri separate. Acum ne merge bine amandurora. Nu intotdeauna impacarea este o solutie.... Iar iubirea o poti gasi la colt de strada.... trebuie doar sa o cauti mai atenta, Deya... Unii baieti cred ca pentru ei nu exista iubire adevarata. Dar sunt baieti/barbati care au gasit-o si o traiesc la maxim.... Dar pentru a intelege si a gasi iubirea adevarata, trebuie sa se maturizeze. Mult succes la cautat iubirea adevarata si lasa-l pe fostul cu treaba lui.... Viata merge inainte ;)

Deya` spunea...

@AdePink-Pe fostu` l-am lasat de mult cu treaba lui. Fiecare e cu viata lui acum...Nu are nici o legatura cu aceasta postare, si apoi nici nu e facuta de mine ci de altcineva. Si da e posibil k iubirea sa o gasesti usor,dar nu asta caut momentan.Toate la timpul lor.De fapt is pe principiul ca o sa apara ea la momentul potrivit nu trebuie sa o caut eu neaparat. Se zice k in viata poti iubi cu adevarat de 3x..asha k am toata viata inainte:))

ADAM spunea...

"Iubirea" = e un sentiment complex si foarte profund, care apare foarte rar, asemeni castigului de la 6/49 !!
:D

Anonim spunea...

"se zice ca in viata poti iubi cu adevarat de 3x"

posibil sa fie adevarat:

1X= in perioada adolescentina [ iubirea gingasa si firava care deseori duce spre de maturitate sau sinucidere :)) ] ;

2X= in momentul n care consideri si crezi ca ea/el e aleasa/alesul [ pentru unii si majoritatea fiind iubirea chioara, descoperita n saptamana chioara ] ;

3X= in momentul aparitiei monotoniei n cuplu [ iubirea secreta si perversa, care creste adrenalina si te dezbraca de inhibitii si pudicitate :D ] .

Deya` spunea...

@Anonim- Multumesc pentru completare :)

Anonim spunea...

Deya` n ai pentru ce,
tot timpu s unde mi e locu :)))
ador completarile
mi s ca "cireasa de pe tort" :)))

Anonim spunea...

... deci tu te-ai impaca cu fostul ? Deya

Deya` spunea...

@Anonim-Depinde care "fost" :)) Si pe viitor lasa-ti si tu numele macar :P

Anonim spunea...

de Chello era vb :D (alias Mihai ca sa nu fiu un anonim )

Deya` spunea...

@Anonim sau Mihai , cum doresti :) - Nu stiu daca te intereseaza asta doar pentru ca ai citit aceasta postare sau daca o fi curiozitatea :) Oricum observ ca is cam multi curiosi/curioase care doresc sa stie daca o sa mai fiu sau nu cu el.Dar cred k nu e problema voastra asta.Nu prea ne intereseaza pe noi ce`o sa fie pe viitor dar in schimb ii intereseaza pe altii..hmm nu`i bun:) Nu cred k suntem noi mici vedete incat sa va priveasca pe voi de viata noastra.

Anonim spunea...

tz tz tz tz tz !!!

ioana spunea...

:)))) eu ii vad pe deya si anonim(mihai) impreuna nush dc luati-va reciproc id-urile si tu deya invata-l ca exista iubirea adevarata iar tu mihai cand o sa iti dai seama d asta ca vad ca nu esti convins o sa o iubesti pe fata asta mult timp:) asta e un sfat;) va potriviti!!!!!

Trimiteți un comentariu